Україна

Затримано керівника благодійного фонду за махінації з авто для ЗСУ


Затримано керівника благодійного фонду за махінації з авто для ЗСУ

Керівника фонду затримали у Полтаві під час реалізації ним чергового авто, завезеного на територію України як гуманітарну допомогу.

Викрито керівника благодійної організації, який заробив понад 35 млн грн на продажі автомобілів, які завозив як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Про це 26 вересня повідомила Нацполіція України.

Зазначається, що фігурантналагодив схему завезення транспортних засобів як гуманітарну допомогу керівник благодійного фонду. Попри заборону продажу гумдопомоги, яку він повинен був безоплатно передати ЗСУ, ділок організував продаж авто цивільним особам та військовим за готівку.

Для цього зловмисник залучив кількох осіб, які підшукували покупців, готували авто до продажу та юридично оформляли документи, пов’язані з продажем. Один з учасників оборудки за вказівкою керівника благодійного фонду надсилав до профільного міністерства підроблені звіти.

Керівника фонду затримали у Полтаві під час реалізації ним чергового авто, завезеного на територію України як гуманітарну допомогу.

За такою схемою фігуранти реалізували понад 230 автомобілів, що ввезені для потреб Збройних сил України чи інших військових формувань в умовах воєнного стану на суму понад 35 млн грн.

Затриманому повідомили про підозру.Наразі вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Також тривають слідчі дії щодо притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у схемі.

Підозрюваному може загрожувати до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

 

 

Нагадаємо, у Львівській області викрили незаконне ввезення елітних авто з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для Збройних Сил України.

Правоохоронці викрили адміністраторку Telegram-каналу, яка привласнила майже 1 млн гривень благодійних внесків для ЗСУ у Дніпропетровській області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + 14 =

Back to top button