Україна

Затримано екс-начальника управління СБУ в Криму


Затримано екс-начальника управління СБУ в Криму

У відомстві наголосили, що протидіють ворожим спецслужбам, які намагаються розширити мережу своїх агентів у наших держорганах.

 
Українські силовики затримали екс-начальника управління Служби безпеки України в АРК Олега Кулініча. Про це у суботу, 16 липня, повідомляє Українська правда з посиланням на коментар від СБУ.
 
За даними джерела УП у правоохоронних органах, Кулінічу інкримінують кілька статей Кримінального кодексу, зокрема “державну зраду”.
 
“Безпосередньо в рамках цієї справи СБУ готова надати максимальне сприяння та всю необхідну інформацію для подальшого її розслідування. Окремо нагадаємо: фігуранта кримінального провадження було звільнено з посади у березні цього року”, – повідомили в спецслужбі.
 
В СБУ нагадали, що протидія спецслужбам РФ і їхнім спробам розширити агентурну мережу в українських органах державної влади є одним з головних напрямів діяльності СБУ.
 
“Фігурантами таких справ були і співробітники СБУ, що свідчить про тенденцію до самоочищення служби. Викриваючи такі ситуації, а не приховуючи їх, ми впроваджуємо курс на побудову сучасної та дієвої спецслужби, здатної протидіяти сильному ворогові, який завдає шкоди державній безпеці України”, – заявили в СБУ.
 
Кулініч Олег Миколайович був призначений начальником Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим у жовтні 2020 року. У березні 2022 року Зеленський звільнив його з цієї посади.
 
Нагадаємо, Служба безпеки України викрила російських агентів, чию інформацію про розміщення підрозділів ЗСУ та розташування інфраструктурних об’єктів використали окупанти для недавніх ракетних ударів по Миколаєву і Баштанці.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button