Україна

Затримано депутата-агента РФ, який розробив концепцію Миколаївської НР


Затримано депутата-агента РФ, який розробив концепцію Миколаївської НР

У РФ пообіцяли агенту одну з керівних посад у псевдоутворенні, якщо їм удасться захопити Миколаївську область.

 
Контррозвідка СБУ затримала колишнього депутата міськради Миколаєва, який за завданням спецслужб РФ розробив концепцію Миколаївської народної республіки, яка надалі мала приєднатися до Росії. Про це 27 червня повідомляє прес-служба СБУ.
 
Зазначається, що чоловік підготував документальне, правове та суспільно-політичне обґрунтування для створення та функціонування фейкової республіки в межах області.
 
“Згідно з вилученими у нього під час обшуку документів, Миколаївщина мала заявити про вихід з-під юрисдикції та державно-адміністративного складу України, проголосивши себе Миколаївською народною республікою (МНР). А потім протягом місяця перейти на російську мову, отримати власні “герб, прапор та гімн”. Час існування МНР – лише в період “спеціальної військової операції” РФ”, – повідомили у СБУ.
 
Як йдеться у концепції, яку розробив затриманий, після завершення “спецоперації” МНР клопотатиме перед керівництвом РФ про включення її до складу Росії як окремий регіон (суб’єкт федерації).
 
Крім того, ворожий агент планував, що на території псевдореспубліки запровадять російський рубль, реорганізують системи освіти та охорони здоров’я на зразок Росії, а культурна галузь функціонуватиме “на принципах та фундаменті ідей русского міра”.
 
У РФ пообіцяли агенту одну з керівних посад у псевдоутворенні, якщо їм удасться захопити Миколаївську область. Фігурант не лише готував “концепції”, а й надавав інформацію про підрозділи ЗСУ на території обласного центру.
 
У ході санкціонованого обшуку у фігуранта вилучено листування із представниками спецслужб Росії; російська та радянська символіка; особисті нотатки щодо створення та діяльності так званої МНР.
 
Зловмисника затримано та повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада). Тривають слідчі та процесуальні дії.
 
 
Нагадаємо, меру Святогірська оголосили про підозру у держзраді.
 
Також повідомлялося, що одного з керівників Укренерго викрито на співпраці з ворогом.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button