Україна

Затримано чиновника Хмельницької міськради – “розконсервованого” агента ФСБ


Затримано чиновника Хмельницької міськради - розконсервованого агента ФСБ

Фігурант потрапив у поле зору ФСБ ще під час свого навчання у 90-х роках минулого століття в Москві, а після почтаку повномасштабного вторгнення російська спецслужба залучила його до співпраці.

Контррозвідка Служби безпеки затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який працював на ФСБ Росії. Про це у п’ятницю, 14 березня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що ворожий агент збирав для російської спецслужби інформацію про пункти дислокації й місця проживання українських військовослужбовців на території регіону.

“Найбільше ворога цікавили розвіддані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також фігурант намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляють на передову. За наявними даними, окупанти планували використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів, а також можливих диверсій і терактів. Служба безпеки своєчасно викрила ворожі плани і затримала зловмисника на гарячому, коли він прямо з робочого кабінету намагався передати розвіддані агресору”, – йдеться в повідомленні.

СБУ з’ясувала, що фігурант потрапив у поле зору ФСБ ще під час свого навчання у 90-х роках минулого століття в Московському державному технічному університеті імені Баумана.

“Після початку повномасштабного вторгнення з ним зв’язався кадровий співробітник ФСБ і залучив чиновника до розвідувально-підривної діяльності проти України. Вони підтримували комунікацію через анонімні чати в месенджерах”, – йдеться далі в повідомленні СБУ.

Затриманому оголошено підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала у Донецькій області агента ГРУ, який допомагав росіянам прорвати лінію оборони ЗСУ на Покровському напрямку. 

СБУ також затримала агента ФСБ, який готував російські ракетні удари по військових навчальних закладах і шпиталях у Житомирі та Одесі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 5 =

Back to top button