Україна

Затримано чинну депутатку, яка працювала на РФ під час окупації Херсона


Затримано чинну депутатку, яка працювала на РФ під час окупації Херсона

Після визволення Херсона фігурантка зашилась у місті, сподіваючись уникнути правосуддя, позиціонуючи себе “поза політикою”.

СБУ затримала депутатку Херсонської облради, яка допомагала гауляйтеру Володимиру Сальдо відкривати російські військові шпиталі в лікарнях окупованого Херсона. Про це в середу, 13 березня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що чинна депутатка обласної ради після окупації обласного центру підтримала російських загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

“За особистої протекції гауляйтера Сальдо колаборантку призначили очільницею так званого “управління охорони здоров’я” у складі місцевої окупаційної адміністрації РФ. На цій “посаді” вона організовувала переобладнання захоплених лікарень під військові шпиталі для поранених рашистів”, – йдеться в повідомленні.

Крім перепланування закладів, зрадниця організовувала постачання ліків для російських військ і окупаційних органів охорони здоров’я.

“Щоб конспіруватися, колаборантка обрала собі псевдонім, який використовувала під час “оформлення” до псевдоустанови та у подальшій підривній діяльності на користь РФ. Після визволення Херсона фігурантка зашилась у місті, сподіваючись уникнути правосуддя, позиціонуючи себе “поза політикою”. Через певний час зловмисниця планувала втекти до тимчасово окупованого Криму під вигаданим ім’ям”, – додають в СБУ.

Утекти зрадниці не вдалося, СБУ своєчасно викрила колаборантку, затримала її й повідомила про підозру в колабораційній діяльності.

Депутатка перебуває під вартою, їй загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що у вінницької сепаратистки конфіскували квартиру. Це перший в Україні випадок конфіскації житла у засуджених за підтримку російської агресії.

В Україні викрили агентурну мережу ФСБ, яка діяла “під прикриттям” УПЦ МП

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button