Україна

Затримано агентів РФ, які коригували обстріли та підпали електропідстанцій


Затримано агентів РФ, які коригували обстріли та підпали електропідстанцій

За вказівкою окупантів фігуранти коригували ракетно-дронові атаки РФ та готували підпали електропідстанцій і службових авто ЗСУ.

Контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу РФ створити власні агентурні осередки у Києві, Полтаві та Чернігові. Про це 29 серпня повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що у результаті спецоперації на Київщині затримано старшого агента (резидента) головного управління генштабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ) та одного з його поплічників. Затриманими виявились двоє мешканців Київщини, які за гроші почали працювати на російську спецслужбу.

За вказівкою окупантів фігуранти коригували ракетно-дронові атаки РФ та готували підпали електропідстанцій і службових авто ЗСУ.

Для виконання завдань зловмисники облаштували спостережний пункт в орендованій квартирі київської багатоповерхівки з панорамою на потенційні цілі – об’єкти критичної інфраструктури. У цьому помешканні агенти встановили відеокамери з програмою віддаленого доступу, яка дозволяла гру стежити за вулицями Києва у режимі онлайн. У такий спосіб ворог сподівався зафіксувати наслідки повітряних ударів по місту та виявити вогневі позиції ППО для коригування нових атак.

З аналогічним завданням диверсійна група виїжджала до Полтави і Чернігова. Там вони спочатку проводили дорозвідку поблизу енергооб’єктів, а потім планували створити власні осередки в обох містах.

Для цього намагалися вербувати місцевих жителів, Відповідні оголошення фігуранти розміщували у профільних Телеграм-каналах, підконтрольних спецслужбі РФ.

Ще одним завданням для нових учасників російської агентури були підпали службових авто співробітників ТЦК та силових трансформаторів у трьох регіонах України.

Служба безпеки завчасно викрила організатора агентурної мережі та його поплічника і затримала їх.

Під час обшуків у фігурантів вилучено відеопристрої, телефони та сім-карти із доказами підривної діяльності на користь РФ.

Обом затриманим повідомили про підозру – за фактом підготовки до вчинення диверсії в умовах воєнного стану.

Фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

 

 

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала агента РФ, що готував удари по військових шпиталях та аеродромах.

У Києві викрили трьох російських агітаторів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 18 =

Back to top button