Україна

Затримано агента російської розвідки, що готував удари по ППО Запоріжжя


Затримано агента російської розвідки, що готував удари по ППО Запоріжжя

СБУ зірвала плани ворога та затримала поплічника окупантів на гарячому, а також убезпечила локації ЗСУ.

Контррозвідка Служби безпеки затримала російського агента, що діяв у прифронтовому Запоріжжі та готував удари по Запорізькій ППО. Про це СБУ повідомила на своєму Telegram-каналі в четвер, 27 червня.

“Зловмисник намагався виявити і передати агресору точні координати зенітно-ракетних комплексів ППО. Також агент відстежував основні маршрути руху та орієнтовну кількість військової техніки ЗСУ, що рухалась у напрямку передової… Рашисти хотіли використати цю інформацію для планування ракетно-дронових ударів по регіону, а також для підготовки бойових операцій на Запорізькому напрямку”, – йдеться в повідомленні.

Ворожий агент був на зв’язку з кадровим співробітником 316-го розвідцентру головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ), що дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

СБУ зірвала плани ворога та затримала фігуранта на гарячому, коли той проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі та провела комплексні заходи, щоб убезпечити локації українських військ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Зловмисник нині під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як ми вже писали, СБУ затримала блогерів, які “зливали” позиції ЗСУ. Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

Затримано агента ФСБ, який готував удари РФ по паливних базах на Запоріжжі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − eighteen =

Back to top button