Україна

Затримано агента РФ, який хотів зірвати український наступ під Бахмутом


Затримано агента РФ, який хотів зірвати український наступ під Бахмутом

Ворожий агент збирав для російських окупантів інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у Краматорську.

Служба безпеки затримала російського інформатора, який хотів зірвати український контрнаступ під Бахмутом. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що ворожий агент збирав для російських окупантів інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у Краматорську.

“Насамперед він намагався відслідкувати маршрути руху української бронетехніки, яка залучена до контрнаступальних операцій ЗСУ на східному фронті, у тому числі під Бахмутом. Отримані відомості фігурант дистанційно передавав учаснику підконтрольного агресору «МДБ ДНР». Для комунікації використовував один з месенджерів”, – йдеться у повідомленні.

В СБУ повідомляють, що ворожий агент – 48-річний місцевий житель, який з власної ініціативи запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

“За попередньою інформацією, на контакт з агресором він вийшов через один з прокремлівських Телеграм-каналів. Для збору розвідданих фігурант залучив ще двох жителіа міста, які приховано спостерігали за локаціями українських захисників як пересічні громадяни”, – додають в СБУ.

Затриманого взяли під варту, триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочину. Їм загрожує до 15 років тюремного ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала російського агента-“консерву”.

Перехоплено розмови агентів ФСБ, які готували теракти на Запоріжжі

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button