Україна

Затримання Мазепи: ДБР пояснило суму застави


Затримання Мазепи: ДБР пояснило суму застави

Підозрювані в організації схеми захоплення земель критичної інфраструктури Київської ГЕС намагалися заволодіти 300 га землі вартістю понад 1 млрд гривень.

Підозрюваним в організації схеми захоплення земель критичної інфраструктури Київської ГЕС пропонують призначити багатомільйонні суми застави з огляду на їхній матеріальний стан. Про це повідомила радниця ДБР Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону у п’ятницю, 19 січня.

“Слідство запропонувало для розгляду суду утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 700 млн гривень та 500 млн гривень. Бралися до уваги матеріальний стан підозрюваних, їхні можливості переховуватися від слідства”, – сказала вона.

За її словами, підозрювані в організації схеми захоплення земель критичної інфраструктури Київської ГЕС намагалися заволодіти 300 га землі вартістю понад 1 млрд гривень. Наразі вони отримали підозри у протиправному заволодінні понад 7 гектарами землі, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури.

Раніше стало відомо, що правоохоронці під час спроби виїзду за кордон затримали голову інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепу. Також були проведені обшуки у працівників компанії. Їх підозрюють у причетності до схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.

У Затоці затримано ексдепутата, який привласнив 15 ділянок біля моря

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button