Україна

Зеленський провів телефонну розмову з Макроном


Зеленський провів телефонну розмову з Макроном

Українська і французька сторони обговорили ситуацію на фронті та перспективи її розвитку у травні-червні.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Франції Емануелем Макроном. Український лідер подякував французському колезі за всебічну та дієву підтримку України з боку Парижа. Про це глава України написав на своєму Telegram-каналі в неділю, 30 квітня.

Сторони обговорили взаємодію в роботі з іншими міжнародними партнерами щодо консолідації їх підтримки української формули миру.

“Скоординували позиції напередодні важливих міжнародних заходів та узгодили наступні конкретні кроки у межах двостороннього діалогу”, – зазначив український президент.

Зеленський проінформував Макрона про ситуацію на фронті та перспективи її розвитку у травні-червні. Він також окремо обговорив першочергові потреби української армії.

“Швидкість і конкретність реагування – це дуже важливо, це те, що значно посилює наші можливості. Цінуємо підтвердження Францією надання нашим Збройним Силам потужного бронетанкового пакета”, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, Франція у четвер, 20 квітня, схвалила резолюцію, що засуджує російську депортацію українських дітей та дії самої РФ, яка адміністративно масово натуралізує, змінює імена та походження дітей, викрадених з України. 

Україна та Франція підписали меморандум про співпрацю у сфері транспорту

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button