Україна

Заступнику міністра оборони Росії повідомили про підозру у справах «Ілловайського котла» та захоплення Дебальцевого

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру заступнику Міністра оборони Російської Федерації – начальнику Головного військово-політичного управління Збройних Сил РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, веденні агресивної війни та порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 438 КК України). Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, генерал-полковник у січні–лютому 2015 року, обіймаючи посаду начальника Головного оперативного управління – заступника начальника Генштабу ЗС РФ, за попередньою змовою з іншими особами з числа керівництва Збройних Сил РФ, з метою порушення територіальної цілісності України, здійснював планування і координацію дій підрозділів Збройних Сил держави-агресора та підконтрольних їм іррегулярних незаконних збройних формувань із захоплення міста Дебальцево та прилеглих до нього населених пунктів.

Окрім того, слідством встановлено, що у серпні 2014 року військовий посадовець спільно з іншими представниками командування ЗС РФ забезпечував планування і керування російськими підрозділами під час вторгнення на територію України, брав участь в організації віроломного вбивства українських воїнів біля м. Іловайськ під час їх виходу через так званий зелений коридор під надані «гарантії» керівництва РФ, а також забезпечував подальшу збройну окупацію інших населених пунктів Донецької і Луганської областей.

Досудове розслідування здійснюється за процесуального керівництва прокуратури Головним слідчим управлінням СБУ.

Back to top button