Україна

Заступника мера Чернігова підозрюють у масштабній корупції


Заступника мера Чернігова підозрюють у масштабній корупції

Чиновник “посприяв” закупівлі нового трансформатору для місцевої ТЕЦ за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову, зазначили у СБУ.

Заступник міського голови Чернігіва з питань діяльності виконавчих органів ради організував масштабну схему привласнення бюджетних грошей. Про це повідомляє СБУ у понеділок, 19 червня.

Встановлено, що чиновник був залучений до закупівлі нового трансформатору для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена унаслідок російських обстрілів навесні 2022 року. В липні обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. Збитки держави сягнули понад 30 млн гривень.

“Ця сума підтверджена ініційованими Службою безпеки судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Для реалізації оборудки фігурант “скоординував” свої злочинні дії з керівництвом компанії-постачальника”, – йдеться у повідомленні.

Чиновнику повідомили про підозру за статею про зловживання владою або службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України). Зловмиснику загрожує до 6 років тюрми. Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, з альтернативою застави в розмірі 32 млн гривень.

Нагадаэмо, в Укрзалізниці викрили махінації на сотні мільйонів гривень. До кримінальної відповідальності притягуються майже усі керівники філії Центр забезпечення виробництва АТ Укрзалізниця, які очолювали підприємство з 2015 року і донині – загалом це вісім осіб.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button