Україна

Заступника голови Чернівецької ОВА спіймали на махінаціях з гумдопомогою – СБУ

Заступника голови Чернівецької ОВА спіймали на махінаціях з гумдопомогою - СБУ

Фото: СБУ

Профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл “швидких”

Чиновник сприяв використанню з комерційною метою автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії.

Служба безпеки України викрила заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації на махінаціях із гуманітарною допомогою. Про це повідомляється на сайті спецслужби у середу, 1 червня.

Вказано, що чиновник сприяв використанню з комерційною метою автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії як гуманітарна підтримка.

Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл “швидких” та визначив одну з обласних медустанов як отримувача частини цієї гумдопомоги.

“Угоду вдалося провести через гендиректора медустанови. Керівник лікарні, у свою чергу, переоформив п’ять отриманих “швидких” на підконтрольну громадську благодійну організацію, засновником та власником якої він є для надання платних транспортних послуг хворим”, – йдеться у повідомленні.

Отже, зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави.

Раніше СБУ повідомила про підозру медику, причетному до цієї махінації. Тепер, коли вже зібрано відповідну доказову базу та встановлено, що протиправна діяльність здійснювалася з відома заступника голови ОВА, цей чиновник також повідомлений про підозру.

Наразі триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження за статтею про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України).

Раніше повідомлялося, що на Буковині депутат міськради разом із чоловіком крала гуманітарку. Подружжя намагалося продати за 4500 доларів ввезений як гуманітарну допомогу в Україну Volkswagen LT28, призначений для ЗСУ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button