Україна

Заступник Кличка, якого підозрювали у величезному хабарі, повернувся до роботи

Перший заступник міського голови Києва Микола Поворозник, який був відсторонений з посади через розслідування справи про хабарництво, повернувся до виконання свої обов’язків. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі! Повертаюся… Майже рік без повноцінної роботи. Але це теж досвід, який багато чому навчив і залишив поряд лише справжніх та вірних друзів», – написав він.

Поворозник зазначив, що «перед ним стоїть багато викликів – і пандемія, і її наслідки для економіки міста, і робота над оновленням інфраструктури столиці, і багато інших».

Зазначимо, що Віталій Кличко на засіданні Київради 11 березня заявив, що має намір повернути до виконання обов’язків свого першого заступника Миколу Поворозника, який був відсторонений з посади на час розслідування про хабарництво.

Нагадаємо, співробітники СБУ 14 квітня 2020 року задокументували, що перший заступник голови КМДА Микола Поворозник через посередника вимагав хабар у 125 тисяч доларів (більше 3 мільйонів гривень) від представника компанії-забудовника.

Сам Поворозник спростовував інформацію про те, що його затримали на отриманні великого хабаря від компанії-забудовника. Він додав, що будь-яких розмов про неправомірну вигоду не вів, в тому числі з особою, «про яку згадують в публікаціях».

«Усі заяви, що мене заарештували, спіймали на хабарі – брехня. Підозру ніхто не оголошував», – додав Поворозник.

21 квітня 2020 року Віталій Кличко тимчасово відсторонив від виконання обов’язків першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника та призначив на його місце Валентина Мондриївського.

Back to top button