Україна

Заступник голови ФПУ за $150000 намагався вийти з-під варти


Заступник голови ФПУ за $150000 намагався вийти з-під варти

Заступник голови Федерації профспілок України, підозрюваний в іншому кримінальному провадженніі, вирішив підкупити колегію суддів Київського апеляційного суду, щоб вийти з-під варти під нічний домашній арешт.

Заступнику голови Федерації профспілок, який за 150 тис доларів США намагався вийти з-під варти, повідомлено про підозру. Про це сьогодні, 5 січня, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

“За даними слідства, заступник голови Федерації профспілок України, який є підозрюваним у іншому кримінальному провадженні й перебуває під вартою, вирішив підкупити колегію суддів Київського апеляційного суду для ухвалення ними рішення про зміну  йому запобіжного заходу на більш м’який. Для цього підозрюваний через довірену особу намагався передати суддям 150 тис доларів США за скасування ними ухвали про продовження строку тримання під вартою та зміну йому запобіжного заходу на нічний домашній арешт з електронним засобом контролю”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 жовтня мера Сум Олександра Лисенка та директора департаменту викрили “на гарячому” одразу після отримання 1,43 млн гривень. Їм повідомили про підозру у вимаганні хабаря у місцевої компанії на загальну суму понад 2,1 млн гривень.

Пізніше суд арештував мера Сум з можливістю застави у розмірі 3 млн гривень. У свою чергу Лисенко заявив, що хабаря не отримував, і грошей не бачив.

При цьому 6 жовтня Лисенка відпустили під заставу, а через три дні його відсторонили від займаної посади.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button