Україна

Застрелених жителів Бучі в братських могилах ховав комунальник

Застрелених жителів Бучі в братських могилах ховав комунальник

Фото: Скриншот

З Бучі вже вивезено понад 300 тіл загиблих

Співробітник комунальної служби, який залишився в Бучі після окупації, просив російських військових про можливість поховання загиблих і ховав тіла земляків у двох могилах, повідомив начальник поліції Київської області.

 

Керівник ГУ Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов під час брифінгу у п’ятницю, 15 квітня, розповів про документування військових злочинів військ РФ у Бучі.

 

За словами Нєбитова, співробітник комунальної служби, який залишився в Бучі після окупації, просив російських військових про можливість поховання загиблих і ховав тіла земляків у двох могилах.

 

“У першій було 40 людей, у другій – 57. 40 тіл ми вже дістали. Серед загиблих був і поліцейський – співробітник карного розшуку, теж застрелений зі стрілецької зброї”, – зазначив Нєбитов.

 

Повідомляється, що більшість тіл уже оглянуто, також було з’ясовано, що 95% загиблих були застрелені зі снайперської або стрілецької зброї.

 

“Під час окупації людей просто розстрілювали на вулицях. І це зафіксований факт. У ХХІ столітті неможливо приховати такі злочини. Це бачили не лише свідки, також це зафіксовано на відео. Тому я впевнений, що в сукупності всіх доказів винні будуть притягнуті до відповідальності”, – сказав поліцейський.

 

 

 

Було з’ясовано, що жителі Київської області під час окупації або самі одягали білі пов’язки, щоб убезпечити себе, або російські військові змушували їх це робити, щоб маркувати перевірених людей, але наявність такого позначення насправді не рятувала від розстрілів. Наприклад, з Макарівського району виїжджала евакуаційна колона автомобілів, і машини були позначені білими стрічками, але зазнали обстрілу.

 

За словами Нєбитова, з Бучі вже вивезено понад 300 тіл загиблих.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button