Україна

Засновник полку Азов закликав не коментувати евакуацію військових

Засновник полку Азов закликав не коментувати евакуацію військових

Фото: t.me/BiletskyAndriy

Андрій Білецький

Андрій Білецький звернувся до українців та розповів про ситуацію з евакувацією військових із Азовсталі. Також він попросив не обговорювати цей процес.

 

Засновник полку Азов та голова партії Національний корпус Андрій Білецький закликав не коментувати процес евакуації тяжко поранених захисників металургійного комбінату Азовсталь у Маріуполі, щоб не зашкодити операції з порятунку. Про це він сказав у відеозверненні у своєму Telegram-каналі.

 

“82 доби хлопці боролися в неймовірних умовах. Понад 70 діб вони стримували ворога у повному оточенні за величезної чисельної переваги ворога… Вони зробили речі, які безумовно увійдуть, мають увійти до підручників з військової історії. Але зараз необхідно докласти всіх зусиль, щоб не зашкодити операції з евакуації українських військових із Азовсталі”, – сказав Білецький.

 

Він також додав, що просить усіх залишити при собі свої “інсайди”:

 

“У мене велике прохання до всіх, хто хоче поділитися думками про те, що відбувається на Азовсталі, або до тих, хто має якісь “секрети”, “інсайди” і хоче з усім світом поділитися цими “інсайдами” – залиште їх при собі, як і власні думки”.

 

Білецький висловив упевненість, що за кілька днів бійці Азова самі розкажуть, як усе відбувалося. Також заявив, що має контакт із військовослужбовцями, і запевнив, що у них все добре, і вони знаходяться “на місці зі зброєю в руках”.

 

 

 

Увечері 16 травня розпочалася операція з порятунку військових ЗСУ з Азовсталі. З території металургійного комбінату Азовсталь у Маріуполі до непідконтрольних Києву населених пунктів вивезли перших 264 українських військових: 53 тяжко поранених доправили до лікарні в Новоазовську, решту 211 – до Оленівки. Для подальшого повернення бійців додому буде проведено процедуру обміну.

 

 

 

 

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button