Україна

Зарплати вчителів можуть підняти до 15 тисяч гривень – МОН і Мінфін напрацьовують варіант – 1News


Як зазначається, прийняття рішення Кабінету міністрів, яке б уже з 1 січня дозволило підняти зарплати вчителям, потребуватиме додаткових видатків з бюджету в розмірі не менше 300 мільярдів гривень, а наразі такі видатки відсутні.

Проте у МОН наголосили, що наразі відомствами напрацьовується зазначений варіант підвищення заробітних плат вчителів з 1 вересня цього року, враховуючи реальні можливості доходу бюджету України.

“Держбюджетом на 2022 рік передбачено зростання (порівняно із 2021 роком) зарплат освітян, як і інших працівників бюджетної сфери, на 8,4% у зв’язку із збільшенням розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду.

Таке підвищення посадових окладів працівників відбулося вже з 1 грудня 2021 року (розмір посадового окладу працівника – 2893 гривні), і подальше підвищення заплановано бюджетом з 1 жовтня 2022 року на 3,1%”,
– заявили в Міносвіти.

1News за темою: Зеленський: Усі вчителі України до 2023 року отримають нові ноутбуки

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України відклав до 2023 року підвищення мінімальної зарплати вчителям до 3,5 прожиткових мінімумів. Згідно з постановою, вона повинна становити 8 684 гривні.


Джерело

Back to top button