Україна

Зарплати в Раді – Депутати повернули собі надбавки – 1News


slovoidilo.ua

Рішення підтримали 305 депутатів

Верховна Рада ухвалила зміни до закону “Про статус народного депутата України”, чим зокрема передбачили надбавку за інтенсивність праці в розмірі до 100 відсотків від окладу. Про це йшлося під час засідання парламенту. Трансляцію вів “Перший Незалежний”.

Відповідне рішення набрало 305 голосів “за”. Передбачається, що щомісячна заробітна плата народного депутата України складатиметься з посадового окладу народного депутата в розмірі 10 прожиткових мінімумів на 1 січня календарного року (станом на зараз, це 23 930 грн) та надбавки до посадового окладу.

Оклад депутатів, які обіймають посаду першого заступника, заступника голови комітету, секретаря комітету, першого заступника, заступника голови депутатської фракції, голови підкомітету, встановлюється на 3% вище від окладу члена комітету; голови комітету – на 5%; заступника голови Верховної Ради – на 10% вище від посадового окладу народного депутата України – члена комітету; першого заступника голови – на 15%; голови Ради  – на 20% вище від посадового окладу народного депутата.

1News за темою: У МОЗ запевняють, що надбавки до зарплати медикам будуть виплачені в кінці розрахункового місяця

Також нардепи запровадили:

  • надбавку за інтенсивність праці в розмірі до 100 відсотків посадового окладу;
  • премію відповідно до їхнього особистого внеску до загальних результатів роботи;
  • матеріальну допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Оклад депутата становитиме 24 810 грн, плюс він може отримати таку ж надбавку  за інтенсивність праці. Загалом ідеться про зарплату в 49 620 грн без урахування інших надбавок.

Водночас місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України встановили в розмірі 29,2 прожиткового мінімуму, тобто 72 445,2 грн.

Раніше Кабінет міністрів прибрав норму про надбавки членам уряду і депутатам. У відповідь парламент 15 лютого з ініціативи Руслана Стефанчука, Олександра Корнієнка та інших прийняв законопроєкт №7002 про заробітну плату депутатів.

1News за темою: Українцям готують кілька підвищень пенсій. Кому і на скільки підвищать виплати в 2022 році

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, Верховна Рада вирішила проводити сесійні засідання протягом тижня з 21 лютого замість тижня з 28 лютого. Проєкт постанови про зміну календарного плану підтримали 320 нардепів.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button