Україна

Зарплати лікарів України – у Мінфіні заявили про достатню кількість грошей – новини


Фото з відкритих джерел

Також він назвав випадки щодо переведення медпрацівників на 0,5 та 0,2 ставки помилкою системи

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що коштів на підвищення зарплат лікарям до мінімум 20 тис. грн. “більш ніж достатньо”. Про це йшлося в його інтерв’ю “Економічній правді”.

За словами лікарів, їм пропонують “добровільно” писати заяви про переведення на пів ставки, на 0,2 ставки, хоча вони працюють повну зміну.

Тож видання поставило питання міністру, чи вистачає закладених у бюджеті коштів на задеклароване підвищення зарплат лікарям.

“Я називаю це б…ством! (про випадки про пів ставки – ред.).

Ми порахували реальну потребу в коштах на ці цілі, але НСЗУ платить за послуги. Є складне питання, як реалізувати ухвалене президентом рішення про збільшення реальних зарплат лікарів і медсестер”, – відповів він.

При цьому Марченко підкреслив, що наразі цьому питанню приділена максимальна увага президента, прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я. Цього місяця, за його словами, це буде лакмусом того, як чітко відреагували на місцях.

Новини за темою: Підвищення зарплат медикам: У МОЗ пояснили, хто отримуватиме 13,5 і 20 тисяч гривень

“Я ще раз підкреслюю: коштів більш ніж достатньо. Є навіть буферний запас коштів на випадок, якщо деякі заклади випадають. Їх МОЗ готовий надати, щоб це рішення було реалізоване повною мірою”, – додав глава Мінфіну.

На його думку, випадки щодо 0,5 ставки, 0,2 ставки – це все помилки системи.

“Це не може мати масовий характер. Навіть якщо такі випадки є, то є спосіб, як на це відреагувати та вирішити проблему.

Тут дуже багато залежить від керівників медичних закладів і від їх взаємодії з НСЗУ. Я закликаю всіх керівників приділити ретельну увагу цьому питанню, щоб жоден медичний працівник не був обділений заробітною платою, навіть якщо потенційно можуть бути такі ситуації”, – підсумував Марченко.

Новини за темою: МОЗ перевірить медзаклади на дотримання виплат зарплат лікарям

Нагадаємо, що 12 січня Кабінет міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплат медикам.

Після чого, у МОЗ запевнили, що медичні працівники, які отримали в січні стандартний аванс, отримають всі необхідні надбавки в кінці місяця разом із заробітною платою.

А медзакладам, яким бракує на це коштів, передбачений окремий механізм дофінансування.


[ad_2]
Source link

Back to top button