Україна

Зарплати держслужбовцям збираються нараховувати за новими правилами

Уряд прагне запровадити застосування системи грейдингу на основі класифікації посад державної служби, що наблизить Україну до вступу до Організації економічного співробітництва та розвитку, повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав під час міжнародного форуму “Застосування системи грейдингу на державній службі”.

“Уряд України прагне запровадити застосування системи грейдингу на основі класифікації посад державної служби, що наблизить нашу країну до приєднання до Організації економічного співробітництва та розвитку”, – сказав урядовець.

Він зауважив, що питання реформування системи оплати праці держслужбовців є соціально чутливим, потребує дуже виважених і прорахованих кроків.

“Багаторічна практика аналізу й адаптації міжнародного досвіду в Україні, насправді, має позитивні результати”, – сказав Немчінов.

За його словами, важливо те, щоб реформа системи оплати праці держслужбовців, яка є одним з пріоритетних напрямів реформи державного управління, відповідала позиції та інтересам уряду, міжнародним зобов’язанням України та державної служби.

“Заробітна плата державного службовця має бути обґрунтованою, залежати від його кваліфікації та досвіду, важливості та складності роботи на посаді, ступеня покладеної на нього відповідальності, результативності, ефективності та якості виконання обов’язків. Крім того, заробітна плата має бути конкурентоспроможною, щоб на державну службу можна було залучати висококваліфікованих фахівців на ринку праці”, – переконаний міністр Кабінету Міністрів.

Участь у форумі також узяли голова Нацагентства з питань державної служби Наталія Алюшина, представники державних органів та установ 9 країн: Азербайджану, Вірменії, Греції, Грузії, Естонії, Казахстану, Німеччини, Польщі та Сінгапуру.

Під час заходу міжнародні та українські експерти, урядовці та представники світових компаній обговорили перебіг реформи оплати праці державних службовців в Україні, поділилися успішним досвідом реалізації власних реформ.

 

 

 

 

Back to top button