Україна

Зарплата медиків – Ляшко анонсував перевірки щодо переведення на 0,5 ставки – 1News

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко


Фото з відкритих джерел

Також він наголосив, що зарплата медпрацівників не буде нижче 20 тисяч гривень

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що в усіх закладах охорони здоров’я пройдуть перевірки щодо переведення на 0,5 ставки медичних працівників. Про це йшлося в ефірі “Першого Незалежного”.

https://www.youtube.com/watch?v=eRCzw9KRs3g

“Гідна зарплата медикам — це вже реальність. У 2022 році зарплата лікаря буде не менше, ніж 20 тис. грн, для мед працівників — не менше 13,5 тис. уже з середини січня 2022 року. Є ті, хто вже отримали ці виплати”, – зазначив глава МОЗ під час Години запитань до уряду.

При цьому він додав, що стосується переведення лікарів на 0,5 ставки, то  розпочнуться перевірки таких закладів.

“Підстав для переведення на півставки немає, але є одна ключова, якщо ми не говоримо сімейних лікарів і там чітко в постанові написано, що 20 тисяч гривень це для тих, хто набрав декларації більше 70%. Повна кількість декларацій 100% – це 1800 підписаних декларацій”, – пояснив Ляшко під час спілкування з журналістами у кулуарах парламенту.

За його словами, якщо в людини немає 1800 декларацій, то лікар і медсестри, які з ними працюють вони дійсно не працюють на ставку.

1News за темою: МОН разом із Мінфіном розглядає підвищення зарплат вчителів до 15 тисяч гривень

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко пригрозив керівникам медичних закладів штрафами за переведення медиків на пів ставки.

“Якщо такий факт буде зафіксований, то керівнику медустанови загрожує штраф 65 000 тисяч гривень за кожного такого працівника”, – зауважив він.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button