Україна

Зараз Patriot місце саме в Україні – Зеленський


Зараз Patriot місце саме в Україні - Зеленський

Україна шукає можливість дати Харкову більше захисту неба. Президент закликав партнерів надати засоби ППО.

 
Західні системи протиповітряної оборони Patriot зараз мають перебувати в Україні, щоб згодом не довелося їх застосовувати по всьому східному флангу НАТО. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення в неділю, 7 квітня.
 
“Ситуація в Харкові – дуже жорстка, постійний російський терор, тепер ще й фактично щоденно – авіабомбами. Ми шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба – і це завдання як для військових, так і для всіх дипломатів України – для кожного й кожної, хто відповідає за міжнародну комунікацію, хто щоденно має бути в діалозі з партнерами”, – заявив глава держави.
 
За словами Зеленського, “цілком очевидно, що наявних у нас, в Україні, засобів ППО не вистачає – і це очевидно для всіх наших партнерів”.

“І світ, нарешті, має почути цей біль, який російські терористи завдають Харкову, завдають Куп’янську, містам Донецької області, Запоріжжю, Сумщині та багатьом іншим нашим українським громадам. Є системи ППО у світі, які можуть допомогти. Потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні”, – наголосив президент.

Глава держави зазначив, що “бути активними у виконанні цього завдання – це персональна відповідальність наших дипломатів, які працюють за напрямками та країнами, де є необхідні системи”.

 

“Наразі Patriot місце саме в Україні, щоб згодом не довелося їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО”, – резюмував Зеленський.

 

Нагадаємо, сьогодні зранку війська РФ обстріляли житловий квартал Шевченківського району Харкова. Постраждали пʼять мирних мешканців. Пошкоджено 13 багатоповерхівок та приватних будинків, навчальні заклади, кафе, гуртожиток, готель, автомобілі.
 
6 квітня росіяни обстріляли Харків ракетами С-300. Загинули шість людей, 11 отримали поранення. Були пошкоджені дев’ять житлових будинків, адмінбудівля, дитсадок, кафе, АЗС, гуртожитки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button