Україна

Запуск “Північного потоку-2” – Віктор Скаршевський прогнозує, що більше санкцій не буде – 1News


Nord Stream 2

Німеччина вирішила стати ключовим газовим хабом в ЄС, і вона це реалізує, каже Віктор Скаршевський

Про те, що “Північний потік-2” функціонуватиме, вже давно домовилися. Більше санкцій проти “Північного потоку-2” не буде, після сертифікації він почне працювати. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив економічний експерт Віктор Скаршевський.

https://www.youtube.com/watch?v=6KD5faEWfVc

Гість студії прокоментував ситуацію із запуском газопроводу “Північний потік-2”.

“Вже давним давно домовилися, що “Північний потік-2” буде функціонувати. Америка зняла санкції з “Північного потоку-2”, Байден зняв ці санкції. І навіть якась віртуальна спроба з боку США ввести санкції ось буквально кілька тижнів тому провалилася в американському парламенті, не проголосували за це. Тобто Німеччина вирішила ще раніше стати ключовим газовим хабом в Європейському Союзі, а для цього треба було ще “Північний потік-2”, і це вона і реалізує, незважаючи на різні всілякі заяви, що будуть санкції, не будуть. Санкцій більше проти “Північного потоку-2″ не буде, після сертифікації він запрацює і буде працювати”, – сказав Віктор Скаршевський.

1News за темою: США виключають запуск “Північного потоку-2” протягом наступних місяців, – Салліван

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявляв, що Європейський Союз готує санкції проти Російської Федерації у разі наступу на Україну. Зокрема вони стосуються блокування російського газопроводу “Північний потік-2”.

Також повідомлялося, що виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції після зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заявив, що російський газопровід “Північний потік-2” не відповідає енергетичній політиці Європейського Союзу, яка включає декарбонізацію.


Джерело

Back to top button