Україна

Запрацювала «гаряча лінія» по запобіганню суїцидів

В Україні запрацювала перша професійна «гаряча лінія» з попередження суїцидів і психологічної підтримки «Lifeline Ukraine», інформує 1NEWS.

Повідомляється, що на першому етапі проект сфокусується на ветеранах російсько-української війни.

«Це структура, яка буде діяти за принципом« рівний рівному », заснована на кращих міжнародних практиках. Більшість команди складуть ветерани. Всього в ній будуть працювати близько 40 фахівців, і зараз ми продовжуємо відбір », – розповів Пол Найленд, засновник« Lifeline Ukraine ».

«Lifeline Ukraine» – проект неурядовий, але створюється і координується у співпраці з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством ветеранів.

Ідея створити в Україні таку «гарячу лінію» виникла у Уляни Супрун, міністра охорони здоров’я України, після знайомства з австралійським досвідом.

«Після Майдану і повернення з фронту перших ветеранів брак належної психологічної підтримки для них стала особливо відчутною. Згодом ми зрозуміли – анонімний спосіб поговорити з кимось буде більш ефективним. Ми подумали, що багато людей будуть коливатися довіряти державної «гарячої лінії», і краще створити неурядову організацію, яка буде цим займатися, а наше завдання – створити мережу фахівців, які можуть допомогти », – розповіла вона.

Номер «гарячої лінії» Lifeline Ukraine – 73-33 – працює цілодобово.

 

 

Back to top button