Україна

Запорізьку область перетворюють на фортецю – голова ОВА


Запорізьку область перетворюють на фортецю - голова ОВА

Навколо міст Запорізької області будується друга та третя лінія оборони. Головне завдання – зробити Запорізьку область фортецею.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров заявив, що навколо міст області будується друга та третя лінія оборони. Про це він сказав під час телемарафону.

“Перше завдання те, яке було надано, військовими було виконано в середині літа. Наразі ми продовжуємо спільно вже з військовими будувати другу, третю лінії та оборону міст Запорізької області”, – розповів Федров.

За його словами, задача – “зробити Запорізьку область фортецею”.

“Не буду розкривати кількість опорних рубежів, які будуються, скажу лише те, що ті фортифікаційні споруди, які ми наразі будуємо, то вони постійно модернізуються”, – зазначив голова ОВА.

Чиновник навів приклад: якщо раніше основна фортифікація була це укриття від КАБів та артилерії, то наразі одна з основних цілей це укриття від ФПВ-дронів, тому мають бути антидронові сітки тощо.

“Друга лінія вже закінчена на 99,9%, третя лінія буде закінчена умовно найближчими тижнями. Далі оборона міст та, яка будується, то вона буде закінчена у відведений Генштабом строк”, – повідомив Федоров.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ очікують наступ росіян у Запорізькій області. Російські загарбники  намагатимуться взяти під контроль логістичні шляхи.

Нагадаємо, за добу на фронті зафіксовано 144 бойових зіткнення. Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали одинадцять ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, уразили один пункт управління та одну артилерійську систему.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + thirteen =

Back to top button