Україна

Запорізьку атомну електростанцію інспектують спеціалісти МАГАТЕ

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) з 6 по 11 вересня 2021 року проводить планову інспекцію на Запорізькій атомній електростанції, під час якої перевірить сухе сховище відпрацьованого ядерного палива на наявність незаявленого ядерного матеріалу, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу НАЕК «Енергоатом».

«Енергоатом дотримується політики всебічної відкритості у питаннях безпеки експлуатації ядерних енергоблоків, задля чого плідно співпрацює з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ). За цілковитої підтримки компанії МАГАТЕ здійснює планові інспекції українських атомних електростанцій, головною метою яких є перевірка на предмет відсутності незаявленого ядерного матеріалу. 6 вересня інспектори агентства розпочали чергову планову інспекцію на Запорізькій АЕС, а саме сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП)», – йдеться у повідомленні.

Інспектори МАГАТЕ перевірять фактично наявну кількість ядерних матеріалів на майданчику ССВЯП, інформацію про конструкцію установки, документацію по ядерних матеріалах.

Зазначається, що інспекція проходить в рамках міжнародної угоди між Україною та МАГАТЕ для виконання договору щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

Триватиме перевірка до 11 вересня.

 

 

 

Back to top button