Україна

Запобігли вбивствам Резнікова і Буданова – СБУ


Запобігли вбивствам Резнікова і Буданова - СБУ

Кілери готували серію замовних убивств представників вищого військово-політичного керівництва України, а також громадських діячів, зазначили в спецслужбі.

 
Співробітники Служби безпеки України затримали кілерів, які планували вбивство міністра оборони Олексія Резнікова та начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Про це повідомляється на сайті спецслужби у понеділок, 8 серпня.
 
Зазначається, що запобігли серії замовних вбивств представників вищого військово-політичного керівництва, а також громадських діячів України.
 
У ході багатоетапної операції було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу російського ГРУ. Її учасники займалися підготовкою до фізичної ліквідації Резнікова, Буданова та одного з найвідоміших українських активістів.
 
“За вбивство кожного з них російські “куратори” обіцяли винагороду у розмірі від 100 тисяч доларів до 150 тисяч доларів”, – йдеться у повідомленні.
 
За даними СБУ, групу було сформовано кадровими співробітниками військової розвідки РФ. До її складу увійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у лавах так званої “ЛНР” раніше брав активну участь у боях проти українських сил.
 
За завданням координатора з Москви він, використовуючи свої зв’язки у кримінальних колах, підшукував кілера для вбивств на замовлення. На його пропозицію відповів мешканець Києва, який за 5 тисяч доларів погодився вбити українського військового, який був причетний до нібито розправи над російськими полоненими.
 
“Це вбивство мало стати “тестовим випробуванням” перед виконанням основних завдань ворога”, – зазначили в СБУ.
 
Для замаху на керівництво оборонних відомств “зв’язковий” вирішив особисто прибути на підконтрольну Україні територію. Тут він разом із спільником мав розробити план ліквідації та подати його на затвердження до Москви.
 
Чоловік намагався замаскувати маршрути переміщення, тож заїхав до України через територію Білорусі. СБУ задокументувала його в’їзд до Волинської області через КПП Доманово та зустріч із спільником.
 
“Щоб запобігти скоєнню особливо тяжких злочинів, контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців ЦСО А затримали зловмисників у Ковелі. У ході обшуку у “зв’язного” виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина Росії”, – йдеться у повідомленні.
 
Обом повідомили про підозру в державній зраді та умисному вбивстві. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Тривають заходи щодо встановлення координаторів, які перебувають у Росії.
 

 
 
Раніше повідомлялося, що в Україні затримано понад 1600 осіб, яких підозрюють у співпраці з ворогом. Коригувальники та посібники диверсантів погоджуються співпрацювати з росіянами за 5-10 тисяч гривень, зазначили у МВС.
 
У Черкасах облили зеленкою “гауляйтера, що не відбувся”
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button