Україна

Запаси газу в Україні – підземні сховища ризиковано швидко виснажуються – 1News


Сергій Макогон Фейсбук

За минулий місяць з ПСГ було відібрано 2,4 млрд кубометрів ресурсу

В Україні за січень з підземних сховищ була використана третина з усього відібраного газу за весь поточний сезон. Про це повідомив “Укртрансгаз”.

Як зазначається, за минулий місяць з підземних сховищ газу (ПСГ) було відібрано 2,4 млрд кубометрів ресурсу. При цьому загалом відбір з початку сезону склав 7,5 млрд кубометрів газу.

При цьому, станом на 01 лютого 2022 запаси природного газу становили 11,1 млрд кубометрів.

Зокрема лідерами у відборі газу є іноземні компанії. Станом на 1 січня вони зберігали в режимі митного складу 0,54 млрд кубометрів газу, а резиденти – 0,53 млрд кубометрів. Водночас станом на 1 лютого запаси іноземців знизилися до 0,2 млрд кубометрів, а українських компаній – до 0,42 млрд кубометрів.

Також у 38,6 рази (на 7,51 млрд кубометрів) за рік знизилися запаси нерезидентів, а резидентів – у 2,1 рази (на 0,48 млрд кубометрів).

Відомо, що природний газ, який виводиться з митного складу, може бути реалізований на території України або реекспортований із країни.

1News за темою: “Газпром” заявив про вичерпання літніх запасів газу в Європі

Нагадаємо, що до січня 2022 року запаси природного газу в українських підземних сховищах склали 13 млрд 517,3 млн куб. м.

З початку опалювального сезону запаси в ПСГ скоротилися майже на третину, а саме на 27,7%.


Джерело

Back to top button