Україна

Запаси газу в сховищах Європи впали до п’ятирічного мінімуму – 1News

Рівень запасів газу в європейських сховищах знизився до 32,95%


Фото з відкритих джерел

Запаси газу в підземних сховищах Європи впали нижче рівня однієї третини від їх проектної місткості. За підсумками газової доби рівень запасів знизився до 32,95%. Про це  свідчать дані асоціації Gas Infrastructure Europe.

Зазначається, що це на 13 процентних пунктів нижче середнього рівня за останні п’ять років. Крім того, у лютому витрата газу зі сховищ на чверть більша, ніж у середньому за такий самий період у попередні п’ять років. При цьому відбір триватиме ще два місяці.

Незважаючи на те, що в ПСГ Європи залишається ще 35 млрд куб. м газу, у міру спустошення резервуарів, максимальна добова продуктивність сховищ знижується, і не буде можливості оперативно вивести в систему максимальний обсяг газу.

1News за темою: Ціна на газ у Європі перевищила 1000 доларів

Нагадаємо, запаси газу у підземних сховищах України за останній тиждень скоротилися на 2,6%, або на 287 млн кубометрів. Станом на 12 лютого запаси природного газу становили 10,76 млрд кубометрів при максимальній ємності 31 млрд кубометрів.

Раніше повідомлялося, що Україна протягом першого тижня лютого спожила вдвічі менше газу, ніж за аналогічний період минулого року.



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button