Україна

Заміна прапора Білорусі в Дніпрі – Мінськ відреагував – 1News

Мінськ заявив про “цинічний прояв недружнього ставлення”

Біло-червоно-білий прапор Білорусі
Фото з відкритих джерел

Посольство Білорусі в Україні направило Міністерству закордонних справ нашої держави ноту протесту. Причиною стала заміна чинного прапора Білорусі на історичний біло-червоно-білий стяг. Про це повідомила пресслужба посольства Білорусі в Україні.

Білоруські дипломати розглядають подію як “цинічний прояв недружнього ставлення до суверенної білоруської нації і акт державного вандалізму з боку влади України”, що нібито порушує основоположні принципи міжнародного права.

Біло-червоно-білий прапор Білорусі в Дніпрі
Facebook / Borys Filatov

“Білоруська сторона вимагає повернення державного прапора Республіки Білорусь на місце його встановлення, принесення офіційних вибачень, проведення розгляду за фактом осквернення офіційних символів іноземної держави, інформування про її результати та вжиття вичерпних заходів щодо недопущення повторення подібних фактів у майбутньому”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що прапор у Дніпрі замінили біля будівлі міської ради.

1News за темою: Зеленський до Лукашенка: Якщо є бажання перейти у кам’яний вік, то щось заборонить Білорусь, щось – Україна

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ Білорусі викликало посла України. Дипломату заявили “рішучий протест через перетин кордону безпілотником”. Пізніше журналісти-розслідувачі повідомили, що збитий білорусами апарат насправді є російським. 


Джерело

Back to top button