Україна

Замаскований виліт: що відомо про ранкову атакуСюжет


Замаскований виліт: що відомо про ранкову атаку

Російські бомбардувальники Ту-95МС випустили декілька хвиль ракет по Україні. Їхній виліт був замаскований під тренувальний.

Сьогодні зранку російські стратегічні бомбардувальники Ту-95МС здійснили атаку ракетами по території України. Попередньо відомо, що близько 10 літаків випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 із району міста Енгельс Саратовської області.

Виявляється обстріл був раптовим, його ніхто не передбачав, як і проліт цих ракетоносців. Росіяни замаскували атаку під тренування, адже вони роблять це щодня.

Обстріл столиці

Попередня ракетна атака на Київ була 79 днів тому. Повітряна тривога у столиці тривала понад 1,5 години. Проте всі ворожі цілі були знищені на підльоті до міста. В результаті жертв і руйнувань в Києві немає.

“Як ви бачите, ворог дочекався свого часу й почав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста. Тому бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги”, – повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Щодо Київської області, то є офіційна інформація про пошкодження приватних будинків у декількох громадах регіону. У будинках вибиті вікна, часткові руйнації стін. Аварійні служби вже працюють.

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, сили ППО збили 14 із 19 російських ракет.

“Загалом 19 крилатих ракет Х-101, Х-555 було запущено. Тож маємо непоганий результат Повітряної оборони – це 14 знищених крилатих ракет”, – сказав він.

Ігнат додав, що ракети були збиті в Київській і Дніпропетровській областях.

“Прильоти” на Дніпропетровщині

Все ж таки частина ракет влучила по об’єктах інфраструктури в Дніпропетровській області, зокрема в Павлограді, Тернівці та Юр’ївській громаді.

“Пошкоджене промислове підприємство. Понівечені 16 приватних будинків і п’ять дачних. Зачепило церкву. Побите й авто”, – повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

“Триває обстеження уражених територій”, – написав він.

В результаті удару по Павлоградському району, на жаль, є один загиблий, ще четверо людей отримали серйозні поранення.

“Наразі всі доставлені до лікарні. Усіх оперують. Дві людини – у важкому стані. Вся інформація уточнюється. Деталі – пізніше”, – додав голова ОВА.

Нічний удар по Харкову

Вночі 8 грудня росіяни обстріляли Харків. Повітряну тривогу в місті оголосили лише після першого вибуху у регіоні. Мер міста закликав громадян до закінчення тривоги перебувати в укриттях і не публікувати кадри з місця “прильоту”.

Згодом місцева влада повідомила, що окупанти завдали 6 ударів по Харкову. Зафіксовано попадання у Холодногірському та Шевченківському районах міста.

Внаслідок обстрілу міста поранення отримала 36-річна жінка. Медичну допомогу їй надано на місці. Ще одного пораненого – 25-річного чоловіка з вибуховими травмами госпіталізовано до лікарні. Його стан здоров’я задовільний.

Окрім цього армія РФ в ніч з 7 на 8 грудня атакували Україну “шахедами” із району Приморсько-Ахтарська та зенітними керованими ракетами С-300 з Білгородської області РФ. ППО знищені 5 ударних дронів противника.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button