Україна

Залужний зідзвонився з главою Військового комітету НАТО


Залужний зідзвонився з главою Військового комітету НАТО

Сторони обмінялися думками стосовно тактики та стратегії України і Альянсу в умовах вторгнення РФ.


Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний провів у вівторок, 16 січня, телефонну розмову з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером. Про це генерал повідомив у Telegram.
 
“Поінформував адмірала Бауера про ситуацію на фронті. У цьому контексті обмінялися думками стосовно тактики та стратегії України і Альянсу в умовах широкомасштабного російського вторгнення. Наголосив, що у війні такої інтенсивності і масштабу, саме технології відіграють важливу роль”, – написав Залужний.

Співрозмовники обговорили перспективу та можливості об’єднання технологічних зусиль України та НАТО для досягнення перемоги.

 
Залужний і Бауер домовилися детально звернути увагу на низку важливих питань завтра під час засідання, до якого головком ЗСУ долучиться у форматі відеоконференції.

Нагадаємо, напередодні Залужний провів телефонну розмову з головою об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Головнокомандувач ЗСУ поділився з генералом США результатами аналізу бойових дій у 2023 році.

Залужний також провів розмову з начальником Штабу оборони Збройних сил Італії Джузеппе Каво Драгоне. Він запросив адмірала відвідати Україну та спільно попрацювати на пунктах управління і в бригадах ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button