Україна

Залужний підтримав закон про посилення покарань для військових


Залужний підтримав закон про посилення покарань для військових

Армія тримається на дисципліні, тому посилення відповідальності – правильне рішення, вважає головнокомандувач ЗСУ.

 
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримує закон про посилення покарань для військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні на його Telegram-каналі, опублікованому у понеділок, 19 грудня.
 
“Я підтримую відповідні зміни у законодавстві, ухвалені Верховною Радою України, і прошу президента підписати закон. Моя думка чітко відображає позицію командирів угруповань і військових частин, які вимагали системного вирішення цього комплексу питань”, – зазначив він.
 
Зі слів військового, армія тримається на дисципліні. Якщо прогалини у законодавстві не забезпечують її дотримання, а “відмовники” можуть заплатити штраф – це несправедливо.
 
Залужний також зазначив, що оголені ділянки фронту змушені закривати собою інші військовослужбовці, що призводить до збільшення втрат особового складу, територій та мирних людей на них. Часто втрачені позиції доводиться відновлювати штурмовими діями дуже дорогою ціною.
 
Він додав, що загрози посилення безкарності командирів не існує, тому що вони також несуть повну юридичну відповідальність за свої дії чи бездіяльність.
 
“Чи визнаю я наявність проблем, які призводять до мимовільного відходу? Так, і працюю над їх усуненням. І проведені успішні операції зі звільнення територій нашої держави тому підтвердження. Я закликаю всіх поставити крапку у цій дискусії. І разом наближати перемогу”, – резюмував головнокомандувач ЗСУ.
 
Як ми вже писали, парламент України дозволив перевіряти військових на алкоголь і наркотики будь-де і будь-коли, але президента просять ветувати цей закон.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button