Україна

Залужний обговорив з американським колегою ефективність західної зброї


Залужний обговорив з американським колегою ефективність західної зброї

Головком розповів американському генералу про ситуацію на фронті, та поділився результатами досліджень щодо ефективності застосування певних типів озброєнь.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у четвер, 30 листопада, обговорив ефективність західної зброї та ситуацію на фронті з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Про це Залужний розповів у Facebook.

“Провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном. Обговорили обстановку на фронті. … Також поділився із партнерами результатами наших досліджень щодо ефективності застосування певних типів озброєнь. Дякую генералу Брауну та всьому американському народу за послідовну підтримку та допомогу Україні в боротьбі з російськими окупантами”, – написав Залужний.

Під час розмови також йшлося про ведення противником локальних наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

“Водночас Сили безпеки і оборони завдають ворогу суттєвих втрат у живій силі та техніці, а також виснажують його вздовж усієї лінії фронту”, – зазначив головком.

Залужний повідомив, що з генералом Брауном домовилися продовжувати спільну роботу над пошуком технологічних рішень для здобуття переваги над противником у повітрі, вогневому ураженні та розмінуванні.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Пентагон переніс передачу Україні далекобійних GLSDB на першу половину 2024 року. 

Білий дім назвав пріоритети допомоги Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button