Україна

Залужний і Буданов отримали звання Героя України


Залужний і Буданов отримали звання Героя України

Валерій Залужнй нагороджений за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України. Про це свідчать укази глави держави, оприлюднені напередодні.

“За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка Залужному Валерію Федоровичу – генералу”, – йдеться в указі.

Що стосується Буданова, то найвищу нагороду він отримав “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові”.

“Присвоїти звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка Буданову Кирилу Олексійовичу – генерал-лейтенанту”, – додається в указі.

Також звання Герой України з удостоєнням ордена Золота Зірка присвоєно підполковнику В’ячеславу Агеєву.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посаду головкома ЗСУ, яку той займав з початку російського вторгнення в Україну. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button