Україна

Залізничники затримали підлітків, які потрощили вікна в електричці


Залізничники затримали підлітків, які потрощили вікна в електричці

Це вже третій випадок вандалізму на залізниці за останні три тижні: у всіх трьох випадках вандалами виявилися неповнолітні, повідомляють в Укрзалізниці.

Залізничники втретє за останні три тижні затримали неповнолітніх вандалів, які пошкодили приміський поїзд. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

“Локомотивна бригада 15 листопада разом із працівниками воєнізованої охорони Укрзалізниці вчергове затримали вандалів. Цього разу підлітки 2007 – 2010 років народження пошкодили приміський поїзд Золочів – Харків-Пасажирський. Під час руху поїзда підлітки вибили скло в автоматичних дверях вагону. Після затримання вони були передані до правоохоронних органів. Сума збитків встановлюється”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що це вже третій випадок вандалізму на залізниці за останні три тижні.

“10 листопада були затримані неповнолітні вандали, які пошкодили один із вагонів поїзда Конотоп – Хутір-Михайлівський: вибили два вікна та виламали близько 10 сидінь. Також 28 жовтня підлітки пошкодили приміський поїзд Яготин – Київ. Виявилося, що це учні 8 класу ліцею в Бориспільському районі”, – повідомляє пресслужба УЗ.

Укрзалізниця закликає батьків провести виховну роботу з дітьми.

“Адже мова йде не тільки про безумовне накладення на батьків чи опікунів зобов’язань з відшкодування понищених салонів вагонів поїздів Укрзалізниці. Вчинений характер діянь, наслідки, до яких вони могли призвести, підпадають під норми Кримінального кодексу України, якими передбачені покарання винних осіб аж до позбавлення волі. У всім трьох випадках з неповнолітніми підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень працюють слідчі поліції. Невдовзі справи будуть спрямовані до суду. Збитки Укрзалізниці оцінються у сотні тисяч гривень”, – йдеться далі в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Харкові вандали пошкодили половецьких баб. Працівники історичного музею викликали поліцію, виявивши пошкодження, і правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

У Києві поліція знайшла підлітків, які обкрадали могили військових

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button