Україна

Закупівля газу – Нафтогаз повертається до довгострокових контрактів – 1News


Фото з відкритих джерел

Зазначається, що переговори відбуваються із різними постачальниками, але Росії серед них нема

НАК “Нафтогаз України” повертається до довгострокових контрактів на закупівлю газу і вже працює над портфелем таких контрактів з різних джерел. Про це заявив заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма у інтерв’ю “РБК-Україна”.

“В найближчі місяць-два буде остаточно узгоджена стратегія із закупівлі газу і НАК складе збалансований портфель довгострокових і спотових контрактів, причому, з дуже різних джерел”, – заявив Шурма.

За його словами, переговори відбуваються із різними постачальниками, але Росії серед них нема.

На питання про те, чи впливає ОП на рішення держкомпаній та уряду Шурма відповів: “Це чутки. Хтось сказав, потім повторили. Не керує. У нас є конституціональні повноваження. Це певна координація, консультації, узгодження чогось. Ось в рамках цих повноважень ми і діємо. Не треба придумувати того, чого немає. В уряду є пропозиції, за якими він радиться з нами, у президента є ініціативи, які відпрацьовуються з Кабміном і впроваджуються у життя. Це живий процес”.

1News за темою: Вітренко: Транзит газу в обмін на невигідні закупівлі неприйнятний

Нагадаємо, у вересні минулого року Росія пропонувала Україні відновити діалог про закупівлю російського газу. Про це заявив прес-секретар РФ Дмитро Пєсков. Він додав, що договір між РФ та Угорщиною про поставки газу в обхід України не порушує будь-яких прав і відповідає нормам міжнародної торгівлі. 

В свою чергу прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна поки не планує обговорювати з РФ питання про прямі закупівлі російського газу. Він додав, що для проходження опалювального сезону Україні вистачить газу, яке закачали у підземні сховища.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button