Україна

Закупівлі для ЗСУ намагаються зірвати – Міноборони


Закупівлі для ЗСУ намагаються зірвати - Міноборони

Оборонне відомство вже звернулося до правоохоронців із заявою про вчинене кримінальне правопорушення.

Міністерство оборони заявило про спроби компаній зірвати закупівлі продуктів харчування для Збройних сил України. Про це повідомила пресслужба відомства у вівторок, 21 листопада.

Вказано, що 1 та 2 листопада на платформі електронних закупівель Prozorro було оголошено про проведення спрощеної закупівлі продуктів харчування для армії в одній із областей.

“Одна компанія-учасниця, яка змагалась за цей лот, з 2016 року взагалі не здійснювала будь-яку фінансово-господарську діяльність, її банківські рахунки були закриті, а документи на підтвердження кваліфікаційних критеріїв – відсутні”, – йдеться у повідомленні.

У Міноборони стверджують, що компанія мала найвищі цінові пропозиції серед інших учасників, тому відхилили цінову пропозицію даної фірми.

“У відповідь компанія подала до суду та заблокувала процес визначення переможців”, – зазначили у відомстві.

Там вважають, що компанія взяла участь у торгах з ціллю зірвати процес своєчасного постачання на перший квартал 2024 року.

“Міноборони вже звернулося до правоохоронців із заявою про вчинене кримінальне правопорушення передбаченого ч.1 ст.114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань)”, – заявили у міністерстві.

За даними відомства, були виявлені ознаки використання подібної “схеми” і за іншими лотами.

“Деякі учасники закупівель зловживають принципами відкритості та вдаються до маніпуляцій українським законодавством, аби перешкоди проведенню своєчасних закупівель продуктів для армії”, – йдеться у заяві.

У Міноборони додали, що готують заяви до правоохоронних органів “за усіма випадками, аби зупинити зловживання та своєчасно провести закупівлі в інтересах держави”.

Нагадаємо, Мінооборони змінило правила купівлі продуктів для армії. З грудня поточного року закупівлями продуктів харчування для потреб ЗСУ буде займатися державне агентство Державний оператор тилу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button