Україна

Законність націоналізації ПриватБанку підтвердили у Верховному Суді


Законність націоналізації ПриватБанку підтвердили у Верховному Суді

Це остаточне судове рішення у цій справі, яке є важливою складовою судової боротьби державного ПриватБанку з колишніми власниками щодо законності націоналізації фінустанови, повідомляють у прес-службі банку.

 
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду підтвердив законність розпорядження НБУ про перевірку ПриватБанку, внаслідок якої було виявлено порушення та ухвалено рішення про націоналізацію фінустанови. Про це повідомила прес-служба банку.
 
“Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду задовольнив касаційну скаргу ПриватБанку, скасував рішення судів попередніх інстанцій та відмовив у позові пов’язаному з колишніми власниками ПриватБанку компанії Тріантал Інвестментс банку України від 17 жовтня 2016 року щодо інспекційної перевірки ПриватБанку.
 
Національний регулятор виявив під час перевірки численні порушення у діяльності менеджменту та колишніх власників ПриватБанку в період до 2016 року, але дійшов висновку про необхідність виведення банку з ринку як єдиної можливості врятувати його від банкрутства та зберегти фінансову стабільність в Україні.
 
“Це остаточне судове рішення у цій справі, яке є важливою складовою судової боротьби державного ПриватБанку з колишніми власниками за законністю націоналізації фінустанови”, – повідомляють у прес-службі банку.
 
Нагадаємо, національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію харківського Мегабанку
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button