Україна

Закарпатця судитимуть за публічні заклики до вбивства українців


Закарпатця судитимуть за публічні заклики до вбивства українців

Підозрюваному загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

У п’ятницю, 8 липня, слідчі поліції завершили досудове розслідування у справі про колабораційну діяльність 51-річного закарпатця. Обвинувальний акт за матеріалами кримінального провадження правоохоронці направили для судового розгляду. Про це повідомляє ГУНП у Закарпатській області.

У поліції Закарпаття розповідають, що мешканець Великого Березного у людному місці за наявності свідків активно закликав до вбивства українців. Окрім того, зловмисник підтримував війну Росії проти України.
 
Поліцейські кваліфікували дії чоловіка за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, тобто колабораційна діяльність. Слідчі сформували обвинувальний акт та направили його до суду.
 
Відповідно до санкції статті 51-річному чоловікові загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.
 
Нагадаємо, що псевдозаступнику мера окупованого Бердянська повідомлено про підозру у колаборціонізмі. Колишня бухгалтер бази відпочинку добровільно погодилася на співпрацю із загарбниками.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button