Україна

Захищаються від дронів: росіяни передворюють танки на “черепах”


Захищаються від дронів: росіяни передворюють танки на черепах

Окупанти модифікують танки, щоб захистити їх та екіпаж від українських безпілотних літальних апаратів.


Російські військові почали покривати танки броньованими панцирами, аби захистити їх від українських безпілотників. Про це пише Forbes.
 
Окупанти встановлюють на танки дах зі сталевої броні, який покриває всю машину і навіть виступає вздовж основної гармати танка. Один із таких танків зафіксували в районі Красногорівки Донецької області.
 
Українські оператори безпілотників помітили ворожий танк та поширили скриншоти у соцмережах. Один аналітик порівняв його з черепахою.
 
“Що особливо трагічно в цій дивній модифікації, так це те, що ця конкретна додаткова броня не працюватиме, окрім того, що вона блокує поворот вежі та – через свою очевидну вагу та розмір – серйозно перешкоджає рухливості танка”, – пише видання.

Український журналіст, військовий кореспондент Андрій Цаплієнко зазначив, що схожий на броненосця Т-72 окупанти повністю обшили металевими листами та навісили на нього РЕБ.

 
“Башня всередині цієї конструкції не повертається і дивиться тільки вперед. Черепахоподібний танк під час відбиття штурму вцілів і повернувся на свої позиції, але ефективність таких “технологій” сумнівна”, – написав він.

Нагадаємо, у 2024 році Україна може виготовити до 2 млн безпілотників різних типів. Наразі відповідні потужності збільшуються.

ССО показали відео знищення росіян дронами

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button