Україна

Захват США, смуток РФ. Реакція на візит ЗеленськогоСюжет


Захват США, смуток РФ. Реакція на візит Зеленського

У США називають візит Володимира Зеленського “історичним” та “повним символізму”.

 
Поїздка Володимира Зеленського до США перетворилася на топ тему для всіх провідних світових ЗМІ. Кореспондент.net зібрав реакцію на історичний візит.
 
Як завершиться війна
 
CNN зазначає, що після зустрічі Зеленського та Джо Байдена обидва лідери спробували сформулювати відповідь на питання про те, як завершиться війна. З боку Зеленського прозвучали слова про відмову від компромісів у питаннях суверенітету та територіальної цілісності України, а також пропозицію втілити у життя його формулу світу із 10 пунктів; з боку Байдена — запевнення у тому, що саме президент України має вирішити, яким буде результат війни.
 
Зеленський вкотре продемонстрував майстерне вміння апелювати до будь-якої аудиторії (передаючи прапор із Бахмута в емоційний момент звернення до Конгресу, він фактично “передав долі мільйонів українців до рук американських законодавців та платників податків”, намагаючись стримати зростання скептицизму в Конгресі щодо допомоги США, .
 
Візит став явним провісником нового етапу війни: це вказали і Байден, і Зеленський. CNN перераховує серед складових цього етапу не лише події на полі бою в Україні та удари по її інфраструктурі, а й побоювання щодо єдності західної підтримки на тлі все більш відчутних світових наслідків війни та змін на користь республіканців у Конгресі США.
 
“З огляду на міжпартійну лють, яка спалахне у розділеному Вашингтоні наступного року, немає жодної гарантії, що американські законодавці зможуть фінансувати навіть власний уряд – не кажучи вже про те, що бореться за своє виживання за тисячі миль”, – констатує CNN. У той же час журналісти віддають належне Зеленському як непохитному і зухвалому лідеру, який “ясно дав зрозуміти, що ніколи не перестане просити про більше” і запозичив один із найбільших посилів Уінстона Черчілля.
 
Москва скаржиться
 
У Москві скаржаться, що під час зустрічі президентів України та США не побачили жодних ознак того, що сторони прислухалися до “турботи РФ”.
 
“У тому, що стосується нас: безумовно, ми стежили за цим, ми знайомилися з усією інформацією, що надходить. Поки що можемо констатувати з жалем той факт, що ні з боку президента Байдена, ні з боку президента Зеленського не прозвучало хоч якихось слів, які можна було б сприймати як, скажімо так, потенційну готовність прислухатися до занепокоєнь РФ”, — заявив прес-ресурс. секретар російського президента Дмитро Пєсков.
 
Пісків також не може зрозуміти, чому з боку Байдена не прозвучало жодних “застережень” та закликів “до миру”.
 
Іран загрожує
 
Представник міністерства закордонних справ Ірану Нассер Канаані розкритикував заяви Володимира Зеленського про військову підтримку Тегераном Москви у війні проти України.
 
Він стверджує, що Іран “не постачав жодної військової техніки жодній стороні для використання у війні в Україні” і завжди поважав територіальну цілісність усіх країн, включаючи Україну.
 
“Зеленському слід було б знати, що стратегічний терпець Ірану щодо таких безпідставних звинувачень не є безмежним”, – заявив представник іранського МЗС.
 
Також Канаані порадив українському президенту “зняти урок із долі деяких інших політичних лідерів, які задовольнялися підтримкою США”.
 
“Коли Росія не дістає до наших міст артилерією, вона намагається знищити їх ракетами. Більше того, Росія знайшла спільника в цій геноцидній політиці – Іран. Іранські вбивчі дрони, які йдуть до Росії сотнями, стали загрозою нашій критичній інфраструктурі. Так один терорист знаходить іншого. Питання часу, коли вони вдарять по інших ваших союзниках, якщо ми не зупинимо їх зараз”, – сказав Зеленський.
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button