Україна

Західна зброя проходить в Україні комбат-тестинг – Резніков

Західна зброя проходить в Україні комбат-тестинг - Резніков

Зброя західних партнерів проходить комбат-тестинг у війні з РФ – Резніков

За останні 80 років уперше регулярна армія країни вторгається в іншу країну. Війна в Україні відбувається із застосуванням усіх сил та засобів, включаючи літаки, артилерію, балістичні крилаті ракети, хімічну зброю та інше.

 

Міжнародні партнери України вивчають, як використовується їхня зброя у сучасній війні і як українські війська ведуть бойові дії проти російських загарбників. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону у суботу, 7 травня, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

 

“Їхні генерали, їхні аналітики, їхні генштаби оцінили, як ведуть бойові дії українські ЗСУ, а також сектор безпеки та оборони загалом. Як приймаються рішення в нашому Генштабі, нашими командувачами тих чи інших сил або оперативних командувань, і які наслідки з точки зору перемог”, – сказав Резніков.

 

Він також зазначив, що зараз проходить так званий комбат-тестинг зброї західних партнерів у сучасній війні.

 

“За останні 80 років – це перша відкрита війна, коли в ній беруть участь регулярні збройні сили двох країн. Решта всіх збройних конфліктів, які візьмете, – десь або терористи, або якісь повстанці, повалення уряду тощо”, – заявив міністр оборони.

 

Резніков зазначив, що в цьому випадку вперше регулярна армія країни вторгається в іншу країну. Це відбувається із застосуванням усіх сил та засобів: літаків, артилерії, балістичних крилатих ракет, хімічної зброї та іншого.

 

“Тому для західних партнерів, я переконаний, це теж цікавий момент – як їхня зброя працюватиме тим чи іншим чином”, – наголосив Резніков.

 

Міністр оборони зазначив, що українські війська вже продемонстрували, як можна пристосувати західне легке озброєння та, використовуючи джипи та траки, мобільними групами знищувати танки.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button