Україна

Загиблих у драмтеатрі Маріуполя звозять до братської могили – заступник мера

Загиблих у драмтеатрі Маріуполя звозять до братської могили - заступник мера

Фото: соцсети

Кількість загиблих у драмтеатрі досі невідома

Влада міста так і не змогла розібрати завали зруйнованого театру через постійні обстріли.

Російські окупанти розбирають завали розбомбленого ними драматичного театру в Маріуполі та звозять знайдені тіла загиблих до братської могили у Мангуші. Про це у суботу, 23 квітня, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

За його словами, знайдені тіла жертв упаковують у пластикові мішки. Потім їх вивозять у промислову зону в районі Микільського шосе, а потім у братську могилу в селі Мангуш.

“Цинізму росіян немає межі. Територія скверу під драматичним театром використовувалася для цвинтаря солдатів нацистської Німеччини, тіла яких були ексгумовані та перепоховані лише у 2018-2019 роках при проведенні реконструкції. Тепер росіяни знову перетворили центр Маріуполя на кладовище”, – наголосив Андрющенко.

Нагадаємо, 16 березня війська РФ скинули надпотужну бомбу на Драматичний театр Маріуполя, незважаючи на те, що біля будівлі були написи “діти”.

Згодом стало відомо, що з-під руїн драмтеатру Маріуполя вивели 130 людей. Повідомлялося, що у бомбосховищі могло перебувати до 1300 людей. За даними влади, загинули щонайменше 300 людей.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button