Україна

Загибель школяра на Прикарпатті: відкрито два кримінальних провадження


Загибель школяра на Прикарпатті: відкрито два кримінальних провадження

На заняттях були присутні близько 15 дітей – учні 9, 10 та 11 класів. Смертельний постріл відбувся за 2-3 м до потерпілого.

На Прикарпатті за фактом загибелі школяра відкрили два кримінальних провадження. Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Як розповіла начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук, відкрито провадження за неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей (ст. 137) та за фактом вбивства через необережність (ст. 119 Кримінального кодексу України).

За її словами, на уроці були присутні близько 15 дітей – учні 9, 10 та 11 класів.

“Практичні заняття розпочались всупереч всім заходам безпеки, не були передбачені умови для проведення такого уроку. У коридорі загального користування, без інструктажу почалися практичні стрільби з пневматичної зброї”, – зазначила Бойчук.

Вона зауважила, що постріли здійснювались з відстані 7 м. Смертельний постріл відбувся за 2-3 м до потерпілого.

“У черговий раз, перезаряджаючи зброю, хлопчик розвернувся до потерпілого і в цей час відбувся постріл. Замість запобіжника дитина натиснула на спусковий гачок”, – розповіла начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області

Підліток, який це здійснив, відразу викликав швидку і вибіг зі школи зустрічати лікарів. Вчитель був присутній і, за його словами, намагався надати допомогу потерпілому.

Швидка констатувала смерть учня. Він помер до приїзду лікарів від пострілу в область грудної клітки.

Як встановлено, школа, де сталась трагедія, на прохання керівництва отримала три пневматичні гвинтівки для належного проведення уроку Захист України. Спецдозволів вони не потребують. Наразі поліція перевіряє, в яких навчальних закладах є така зброя, як нею користуються і в яких умовах.

Нагадаємо, учень 9-класу дістав смертельне поранення в область грудної клітки з пневматичної гвинтівки під час проведення занять у школі.

Раніше повідомлялося, що в Житомирській області 16-річний хлопець дістав опіки через спалах невідомого предмета в руках. Юнак підпалив небезпечну знахідку, в результаті чого відбувся спалах.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button