Україна

Загибель курсантів ДСНС: снаряд наказав розібрати начальник кафедри


Загибель курсантів ДСНС: снаряд наказав розібрати начальник кафедри

Чоловік проігнорував слова студентів-третьокурсників про те, що у них немає потрібного досвіду, зазначили в прокуратурі.

У зв’язку з загибеллю двох курсантів-рятувальників у Харківській області повідомлено про підозру начальнику кафедри Національного університету цивільного захисту. Про це 12 червня повідомила окружна прокуратура регіону.

За даними слідства, двоє курсантів-рятувальників віком 21 та 22 роки загинули внаслідок вибуху артснаряду калібром 152 мм у приміщенні гуртожитку, де жили та навчалися. Ще один 20-річний студент отримав поранення.

“Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти. Згодом підозрюваний надав їм вказівку розібрати вищевказаний боєприпас строком до 6 червня. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі, та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язковому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення”, – уточнили прокурори.

Зазначається, що саме начальник кафедри відповідальний за дотримання охорони праці та правил протипожежної безпеки в навчальних приміщеннях.

Йому повідомлено про підозру за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність (ч. 2 ст. 119 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше у поліції повідомили, що третьокурсники університету цивільного захисту загинули внаслідок вибуху артснаряда до САУ Піон. Інцидент стався в навчальному корпусі Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування.

Глава ДСНС Сергій Крук наголосив, що особи, дії яких призвели до загибелі курсантів, будуть звільнені незалежно від результатів службового розслідування. Чотирьох вже відсторонили від роботи.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button