Україна

Загроза вторгнення РФ – Віктор Суслов заявив, що американці цілеспрямовано підривають економіку України – Загроза вторгнення: США ведуть дії на підрив економіки України, але це не головна мета, – Суслов – 1News


pnk.tv

Ексміністр назвав, яких втрат зазнала українська економіка через паніку

Американці вчиняють свідомі дії, націлені багато в чому на підрив української економіки, хоча переслідують іншу головну мету – продовження розкрутки паніки щодо вторгнення РФ в Україну як підстави для введення додаткових санкцій проти Росії. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив ексміністр економіки Віктор Суслов.

https://www.youtube.com/watch?v=Iq5pphGiiaw

Віктор Суслов, коментуючи ситуацію з нагнітанням обстановки з огляду на ймовірне вторгнення РФ, нагадав, що президент України Володимир Зеленський говорив про те, що в результаті штучного нагнітання паніки з України протягом місяця виведено вже 12,5 млрд дол. Експерт зазначив, що це величезна сума, яка болісно б’є по економіці країни.

1News за темою: Агентство Bloomberg випадково повідомило про “вторгнення Росії в Україну”

“Крім того, нерезиденти – власники українського боргу почали скидати папери. Різко зросла прибутковість за цими паперами, тому що впала їхня ціна. Це теж значні втрати. Це змушує Україну далі підвищувати процентні ставки за своїми позиками. Це додаткові втрати бюджету. Крім того, всі проєкти іноземних інвестицій, які планувалися, вони практично всі припинені, тому що інвестори налякані тим, що війна неминуча, що вона ось-ось почнеться. А як плюс можемо відзначити, що по Києву стало набагато вільніше їздити, тому що слабкодухі українці, багато, хто багатший, хто має можливість, і сім’ї вивозять, і дітей вивозять. І менше стало машин в місті, тому що це всі в очікуванні нападу. Але це все ж теж удар по економіці, тому що в міру того, як люди виїжджають, вони менше коштів витрачають тут. Відповідно, у нас будуть падати і доходи до бюджету, і обсяги виробництва. З моєї точки зору, американці ведуть свідомо дії, націлені багато в чому і на підрив української економіки, хоча переслідують, можливо, не цю мету головну. Їхня головна мета – це продовження розкрутки всієї цієї паніки як підстави для введення додаткових санкцій проти Росії за те, що вона не нападе. Американці обіцяють, що вона нападе, вона не нападе, але американці можуть таки ввести додаткові санкції”, – сказав Віктор Суслов.

1News за темою: Єврокомісія підготувала перелік санкцій проти Росії за можливе вторгнення

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що імовірність нового російського вторгнення є низькою, оскільки навіть західні партнери змінили свою риторику.

Також повідомлялося, що секретар РНБО Олексій Данілов назвав термін підготовки Росії до можливого повномасштабного вторгнення на територію України. За його словами, цей період займе до семи днів.

“Підготовчий період, який помітить весь світ, може зайняти від трьох до семи днів. Ми поки цього не бачимо. Ми чітко розуміємо, що відбувається, і спокійно готуємося до цього”, – заявив Данілов.


Джерело

Back to top button