Україна

Загроза вторгнення РФ – Україна щомісяця втрачає до 5 млрд доларів на фоні новин про ризики воєнної ескалації з боку Росії – 1News

“Подушка” у розмірі 4-5 млрд доларів має бути достатньою, щоб продовжувати заплановані державні програми, зауважив заступник голови ОПУ

Заступник керівника ОП Ростислав Шурма


PEP

Українська економіка починаючи з січня безповоротно втрачає до 5 млрд доларів щомісяця на фоні новин про ризики воєнної ескалації з боку РФ. Про це заявив заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Ми бачимо, що безповоротні втрати становлять у такій стресовій ситуації, як зараз, 2-3 мільярди доларів на місяць. Це і зупинені інвестиції, і додаткова інфляція, втрати у туристичній сфері, скорочення авіаперевезень. Є ще спекулятивний тиск на фінансові ринки, що блокує запозичення, чинить тиск на курс. Це окрема сума. Спекулятивний тиск на валютний ринок близько 1,5–2 мільярдів доларів”, – повідомив Шурма.

Він зазначив, що “подушка” у розмірі 4-5 млрд доларів має бути достатньою, щоб продовжувати заплановані державні програми.

1News за темою: Істерія щодо вторгнення: Експерт пояснив, як на цьому заробляють і як знекровлюється економіка України

Нагадаємо, починаючи з 17 лютого незаконні збройні формування почали обстрілювати Донбас. Вони влучили в дитячий садочок, школу, житлові будинки. Противник пробив стіну у дитячому садку, внаслідок чого кілька співробітниць закладу отримали контузію.

Через дії НЗФ 19 лютого від осколкових поранень загинули двоє українських військовослужбовців, ще четверо – отримали поранення різного ступеня тяжкості і знаходяться в лікувальних установах. Один військовослужбовець отримав бойове травмування. Зранку 20 лютого противник здійснив 20 обстрілів на Донбасі. В результаті поранення отримав ще один український військовий. 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button