Україна

Загроза вторгнення РФ – Скаршевський заявив, що депозити в січні знизилися на 17 млрд грн, але паніки немає – 1News

Віктор Скаршевський
Фото з відкритих джерел

У грудні минулого року депозити зросли на 30 млрд грн, зазначив Віктор Скаршевський

Депозити українських громадян у січні знизилися на 17 млрд грн, але паніки в банківській і валютній сферах немає. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив економічний експерт Віктор Скаршевський.

Експерт зазначив, що, незважаючи на інформаційне нагнітання про загрозу повномасштабного вторгнення РФ в Україну, паніки серед громадян немає. Якщо б вона виникла, то біля обмінників стояли б черги, каже Віктор Скаршевський.

“Масовості немає, є, напевно, якісь прояви, але, у будь-якому разі, статистика – банківська, валютна, ось є щоденна валютна статистика від Національного банку, – немає скупки валюти. Тобто все як і було, так і залишилося. Наприклад, є індикатор: депозити в січні українських громадян зменшилися на 17 млрд грн. Ніби і багато, але в грудні вони збільшилися на 30 млрд грн. Тобто тут немає паніки, і це правильно, що немає паніки, незважаючи на розгін істерії з боку Заходу”, – сказав Віктор Скаршевський.

Гість студії прогнозує, що нагнітання ситуації закінчиться в найближчі тижні.

1News за темою: Як зміняться ставки за депозитами на початку 2022 року: Прогноз банкірів

Раніше повідомляли, що курс долара різко підскочив на новинах про обстріли, Нацбанк змушений продавати валюту з резерву.

Як повідомляли, Національний банк України протягом тижня 14-18 лютого 2022 року купив на міжбанківському валютному ринку 50,0 млн доларів і продав 503,0 млн доларів. Негативне сальдо склало 453,0 млн доларів.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button